Miért tanuljak hollandot?

Miért tanuljak hollandot?    

Mert a holland két sikeres kis ország (Hollandia és Belgium) nyelve, amivel jelenleg nagyon jól el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon.

Mert a tanítást anyanyelvi lektor, valamint holland és flamand vendégtanárok, cserediákok és önkéntes segítők támogatják, ami a nyelvterületen élők mindennapi életét a hallgatókhoz még közelebb hozza


Mert lehetőség van arra, hogy egy vagy két félévet 14 partneregyetemünk valamelyikén külföldön tanulj


Mert meghatározó a kis tanszékekre jellemző családias légkör, és ez az átlagosnál jóval személyre szabottabb képzést tesz lehetővé.

Mert holland és flamand támogatással könyvtárunkba a legkorszerűbb tananyagokat (könyvek, cd-k, dvd-k) tudjuk beszerezni, ami emeli a tanszéki oktatás és kutatás színvonalát.

Milyen az esélyem a felvételre? 

Jó hír, hogy az eddigi években a KRE Néderlandisztikát első helyen megjelölő
összes diákot fel tudtuk venni államilag finanszírozott képzésre. Az igaz, hogy ők valamennyien megfeleltek a felvételi követelményeknek, vagyis emelt szintű érettségit tettek németből vagy angolból.
 
Továbbtanulási lehetőségek, ösztöndíjak

Tölts egy félévet Hollandiában vagy Belgiumban!

Hollandia és Belgium, valamint az oktatott tárgyak jobb megismerését ösztöndíjak biztosítják 14 holland illetve flamand partneregyetemünkön (köztük Leiden, Amszterdam, Leuven egyetemei) és a közép-európai régió néderlandisztika tanszékein (Bécs, Wroclaw, Olomouc stb.). Hallgatóink a holland/flamand TaalUnie nyári egyetemének kurzusaira is jó eséllyel pályázhatnak.

A Néderlandisztika szakirány BA képzése folytatásaként intézményünkben néderlandisztika nyelv és irodalom szakos mesterképzést (MA) indítunk, és ezzel párhuzamosan (vagy akár külön) fordítói szakképzésben is résztvehetsz.

Ezek mellett folyamatban van egy közös diplomát kiadó tanterv fejlesztése többek között Antwerpen, Bécs, Wroclaw felsőoktatási intézményeivel.

null
Elérhetőségeink


Károli Gáspár Református Egyetem,

Néderlandisztika Tanszék,
1088 Budapest, Reviczky u. 4.
FaceBook: https://www.facebook.com/groups/kreholland/
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel.:
267 6869

Jelentkezz hozzánk! A felvételivel kapcsolatban kövesd honlapunkat, és ha további kérdéseid vannak, írj a fenti mailcímre!